Skip to main content

Pályázataink

"Kérdezzük meg nagyszüleinket, dédszüleinket!" - irodalmi pályázat 2012

  • Dátum:
    2012. január 03.
  • Szerző:
    MEBT
2012, január 3.
"Kérdezzük meg nagyszüleinket, dédszüleinket!"
Életút ~ Önéletírói pályázat időseknek, nyugdíjasoknak

.
Pályázati témakör:
- személyes múlt egy-egy eseménye,
- életút,
- történelmi pillanat megírása,
- emlékezetes pillanat megírása.
Pályázók köre: 60 év feletti természetes személyek.

A pályázat úgy is benyújtható, ha azt a nagyszülő unokája segítségével valósítja meg. Ebben az esetben a nagyszülővel - a fenti témakörökben - készített interjú formájában is elfogadnak pályaművet, melyet a nagyszülő nyújthat be.

Beadható pályázatok száma: Pályázónként egy pályázat.

Beadás módja: a papíron benyújtásra kerülő pályázatokat egy példányban postai úton a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet részére a 1134 Budapest, Tüzér utca 33-35. címre, illetve elektronikusan az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várják.
Formátum: Kézzel vagy géppel írt.
Terjedelem: Kézzel írt dokumentum esetén maximum 30 A/4-es oldal terjedelem. Géppel írt dokumentum esetén maximum 20 A/4-es oldal, 12-es betűméret, 1,5-es sorköz formátumban.

A beérkezett műveket szakmai Bíráló Bizottság bírálja el.
A legjobb három mű díjazása:
1. helyezett: bruttó 400 000 Ft
2. helyezett: bruttó 200 000 Ft
3. helyezett: bruttó 100 000 Ft
A legjobb pályázatot beküldők ajándékcsomagban részesülnek.
A pályázatokat egy példányban postai úton a Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet, 1134 Budapest, Tüzér utca 33-35. címre, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várják.

A pályamű kizárólag a Pályázó (szerző) saját alkotása, szellemi terméke lehet. A Pályázó tudomásul veszi, hogy pályázata benyújtásával a pályamű felhasználási jogát automatikusan átadja a Támogatónak, azt a Támogató a Pályázó külön, további engedélye nélkül nyilvánosságra hozhatja (terjesztés), a nyilvánosság számára bármilyen módon hozzáférhetővé teheti, illetve a szerző nevének feltüntetése mellett átdolgozhatja (fordítás, színpadi feldolgozás).

A pályázat benyújtásához szükséges adatlap innen tölthető le: Adatlap

Beérkezési határidő: 2012. 02. 15.
Eredményhirdetés:
2012. március 31.

További információ:
www.ncsszi.hu