Skip to main content

MEBT események

Nyereményjáték: 3 kérdés – 2 film

  • Dátum:
    2022. július 26.
  • Szerző:
    MEBT
2022. július 26.

Nyereményjáték: 3 kérdés – 2 film

A helyes megoldásokat beküldők közül 2 nevet sorsolunk ki. Mindkét nyertes nyereménye páros jegy a programsorozat bármelyik vetítésére!

1. Ki fejtette meg az egyiptomi hieroglifákat, mikor és minek alapján?

2. Kérjük, hogy 3 híres hazai reneszánsz emléket soroljon fel!

3. Milyen 3 olyan találmányt tud megnevezni, ami magyarokhoz köthető?

A válaszokat holnap (2022. július 27) 11h-ig kérjük a MEBT facebook oldalán megadni.

Július 28. és augusztus 3. között A művészet templomai c. ismeretterjesztő mozifilm sorozat legsikeresebb korábbi filmjeiből összeállított válogatás látható a Cinema MOM-ban. A 12. kerületi MOM Park kényelmes fotelekkel felszerelt mozijában műsoron lesz a Bosch, Botticelli, Raffaello, Van Gogh, és Salvador Dalí munkásságát bemutató film, valamint a firenzei Uffizi-képtárat és Róma pápai bazilikáit mutató 3D mozifilm.

Az immár nyolc éve futó sorozat filmjei a modern mozitechnika nyújtotta lehetőségeket kihasználva, látványos és átfogó módon mutatják be az egyetemes művészet egy-egy kiemelkedő alkotóját, korszakát, és a világ neves múzeumait.

A filmek sajátossága, hogy a neves művészettörténészek és szakértők kommentárjait archív anyagokkal és látványos felvételekkel, köztük a műalkotások páratlanul részletgazdag közeli felvételeivel, a városokról madártávlatból, drónokkal rögzített felvételekkel és alkalmanként játékfilmes életrajzi jelenetekkel vegyítik. A filmek ezáltal valóban elősegítik, hogy a mozinézők belefeledkezhessenek a mesterek életművébe, remekműveik szépségébe és az alkotásoknak otthont adó múzeumok különleges környezetébe.